Hjälp till annan bostad

Rikshem ordnar en evakueringslägenhet under renoveringstiden men det finns även andra alternativ för dig som hyresgäst. 

Du kan välja att flytta till ett annat område i Umeå, flytta in i en annan nyrenoverad lägenhet på Mariehem eller söka bostad på egen hand. Läs mer om de olika alternativen nedan:

Flytta till evakueringslägenhet

Evakueringslägenhet som Rikshem ordnar under renoveringsperioden. Efter slutförd renovering flyttar du tillbaka till din lägenhet.

Direktflytt till annan lägenhet

Om du önskar flytta till ett annat område i Umeå så har du som hyresgäst hos Rikshem förtur till våra lediga lägenheter under renoveringen. På så vis slipper du flytta fram och tillbaka. Det här är ett bra tillfälle för dig som har nya behov och exempelvis vill ändra lägenhetsstorlek, våningsplan eller liknande.

För att få förtur behöver du godkänna renoveringen samt skicka in blanketten "Direktflytt till annan lägenhet" som du fått i broschyren som skickats hem till dig. Du söker själv bostäder via Mina sidor på rikshem.se genom att registrera dig som sökande.

Förturen kan begäras när godkännandehandlingen är underskriven.

Blankett - direktflytt till annan lägenhet

Flytt till annan nyrenoverad lägenhet på Mariehem

Du kan välja att flytta till en annan nyrenoverad lägenhet på Mariehem som byggts om i en tidigare etapp. Det här är ett bra tillfälle för dig om du exempelvis vill ändra lägenhetsstorlek. Är du intresserad av en direktflytt inom området kontaktar du vår ombyggnadssamordnare som hjälper dig att ta fram ett bra förslag som passar dina behov. Rikshem bekostar flytten inom Umeå genom egen flyttfirma.

Söka ny bostad på egen hand

Du kan också söka en ny bostad på egen hand, till exempel hos en annan hyresvärd, samtidigt som du söker hos oss. Rikshem bekostar flytten, inom Umeå, genom egen flyttfirma.